Kam & Bronotte makelaars maakt het mede mogelijk dat bewoners van de Leyakkers en omliggende woonzorgcentra aan Het Ravelijn in Lelystad een jaar lang blijven bewegen. Het makelaarskantoor is het eerste bedrijf dat via Stichting Lelystad Vitaal een beweegactiviteit volledig financiert.

Samen bewegen
Sinds maart vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, wordt er wekelijks een beweegles in de binnentuin van de Leyakkers aan ouderen gegeven. De activiteit is opgezet om de bewoners in de toch eenzame periode een hart onder de riem te steken. Samen bewegen, zij het op afstand en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, geeft hen het gevoel van betrokkenheid en waardering. Daardoor kan eenzaamheid worden voorkomen en verminderd.

Nieuwe contacten
De bewoners hebben gezamenlijk plezier, ondanks dat het leven er door corona soms somber uitziet. Iedere deelnemer vertelt op zijn of haar manier over de beweeglessen. Een bewoner vertelt: “De beweegles is het leukste moment van de week.” Een andere bewoner zegt: “Ik voel echt dat bewegen goed is voor mijn spieren, die zijn toch wat stijf naarmate je wat ouder wordt. Bovendien is mijn fysiotherapeut altijd heel erg blij als hij hoort dat ik wekelijks een beweegles volg.” Ook leveren de beweeglessen nieuwe contacten op. Een bewoner zegt daarover: “Voor mij is dit het momentje om even uit huis te gaan, zo heb ik mensen leren kennen die ik nu wekelijks zie.”

Hulpvraag Stichting Lelystad Vitaal
Een jaar later is de beweegles niet meer weg te denken in de agenda van de bewoners. Maar ondanks de positieve reacties en hoge opkomst was het tot kort geleden onzeker of de beweegles door kon blijven gaan. Door het eindigen van een subsidiebijdrage moest er gezocht worden naar een andere oplossing. De hulpvraag kwam terecht bij Stichting Lelystad Vitaal. Deze stichting zoekt naar kansen en mogelijkheden bij fondsen, subsidieverstrekkers en bedrijven, zodat met hun bijdrage meer sport- en beweegprojecten mogelijk zijn die positief bijdragen aan de vitaliteit van de inwoners van Lelystad. In Kam & Bronotte makelaars vond de stichting een behulpzame partner.

Kam & Bronotte makelaars springt bij
“Als geboren en getogen Lelystedeling en als gevestigde ondernemer vind ik het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn bij de stad”, vertelt Danny Kam van Kam & Bronotte makelaars. “Wij hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om bij te dragen, en gelukkig zijn wij ook in staat om bij te dragen. Door krachten te bundelen kunnen we het verschil maken. Ik vind het belangrijk dat maatschappelijke organisaties de middelen en mogelijkheden hebben hun doelen te verwezenlijken. Daarnaast ben ik zelf graag sportief actief. Toen Angelina Schleper van Stichting Lelystad Vitaal mij benaderde dat de beweegles voor ouderen door geldgebrek mogelijk zou ophouden te bestaan, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om partner te worden. Via Stichting Lelystad Vitaal maakt ons kantoor het nu mogelijk dat de bewoners van de Leyakkers, maar ook omliggende woonzorgcentra na de zomervakantie weer kunnen genieten van hun wekelijkse beweegles. Ik vind het prachtig dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving.”

Foto: Angelina Schleper (links) met Ben Kam (midden) en Danny Kam (rechts), als trotse partner van Stichting Lelystad Vitaal (Fotostudio Wierd)