De missie van mth – accountants & adviseurs is om bij te dragen aan persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed. Daarom sluit het recent afgesloten partnership met Stichting Lelystad Vitaal, waar investeren in sport, bewegen en een gezonde leefstijl de visie is, hier helemaal bij aan. Wendy Knoppers, belastingadviseur bij mth, vertelt waarom vitaliteit bij mth zo hoog in het vaandel staat, welke bijdrage de vooruitstrevende organisatie levert aan de maatschappij en wat sport en bewegen met haar doet.

Wendy Knoppers is al meer dan 7 jaar belastingadviseur bij mth. Naast het adviseren van ondernemers over diverse fiscale vraagstukken is Wendy ook een sparringpartner voor ondernemers. Ze praat met ondernemers over huidige en toekomstige bedrijfsstructuren en -inrichting, de toekomstvisie en de bedrijfsdoeleinden. Ook het begeleiden, in samenwerking met notarissen en advocaten, van verkooptrajecten waarbij ze zorgt dat (voor zover mogelijk) maximaal gebruikgemaakt wordt van belastingvrijstelling via de zogenoemde bedrijfsopvolgingsregeling.

Vitaliteit bij mth
De missie van mth én vitaliteit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom organiseert het bedrijf voor de medewerkers  ‘on the move’-activiteiten. “We gaan er regelmatig samen op uit tijdens een leuke, sportieve activiteit. Ook dragen we bij aan gezonde voeding. Dagelijks staat op onze vestiging een gevulde mand met vers fruit voor de liefhebber”, vertelt Wendy  Knoppers. “Hoe hoger de vitaliteit van onze medewerkers, hoe energieker, creatiever, gemotiveerder, productiever en veerkrachtiger ze zijn.” Al een paar jaar richt het bedrijf zich op vitaliteit en dat resulteerde in 2018 zelfs in de titel ‘Vitaalste bedrijf’ van de Provincie Utrecht.

Ook tijdens lockdown in beweging
“Met individuele vitaliteitchallenges, zoals een wandelchallenge en een virtuele elfstedentocht, hebben we onze collega’s ook tijdens de lockdownperiode geïnspireerd om in beweging te komen”, vertelt Wendy Knoppers. “Bij de challenges ontbrak een individuele puntentelling natuurlijk niet. Ook tussen de vestigingen werd flink gestreden om de beste teampositie! Een extra uitdaging dus voor mij en mijn collega’s.”

Eigen initiatief wordt ondersteund
Daarnaast ondersteunt mth ook eigen initiatieven van de medewerkers die bijdragen aan vitaliteit. Zo deden donderdag 9 september maar liefst twee teams mee van de vestigingen Lelystad en Almere aan de Rabo Business Relay tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. In estafettevorm volbrachten zij een korte triatlon samen met allemaal toppers van bedrijven in Flevoland. Wendy was zelf ook één van de deelnemers van het team. “Doordat mth ons initiatief steunde met onder andere het betalen van de inschrijfkosten en de sportkleding te verzorgen, hebben wij ons gericht op de trainingen en kwamen wij vol trots onder de finishboog heen.”

Meer dan alleen adviseurs en accountants
Sportclubs, (top)sporters, goede doelen en vrijwilligersorganisaties met doelstellingen op het gebied van sport, bewegen, vitaliteit en welzijn worden door mth op verschillende wijze gesteund. Inzamelen van geld, sponsoring, vrijwilligersfuncties bij organisaties zijn daar enkele voorbeelden van. Daarom kwam een financiële bijdrage via Stichting Lelystad Vitaal aan de NOC*NSF Nationale Sportweek niet uit de lucht vallen. “De Sportweek vindt jaarlijks plaats in heel Nederland en tijdens de week organiseren gemeentes, sportbedrijven en -clubs activiteiten om elke Nederlander, van jong tot oud, op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen”, aldus Wendy Knoppers.

Sport doet iets met je
Dat sport iets met je doet, het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek, weet Wendy Knoppers als geen ander. Tijdens de inspiratiesessie Vitaliteit op het Werk voor ondernemers tijdens de Nationale Sportweek vertelde zij haar verhaal met passie. Oprecht een ambassadeur voor sport, bewegen, vitaliteit én mth. Wendy Knoppers legt uit: “Sport en bewegen heeft in mijn leven en mijn persoonlijke ontwikkeling zo’n grote positieve invloed van betekenis dat ik dat iedereen gun! Op jonge leeftijd ben ik gaan sporten, omdat ik het leuk vond. Motivatie, uitdaging en plezier met leeftijdsgenoten in wedstrijdzwemmen. Veel trainen en meedoen aan diverse sociale activiteiten van de sportvereniging. Via het sporten leerde ik doelen nastreven, mezelf overtreffen, met teleurstellingen omgaan, concurrenten te feliciteren en de fysieke grenzen van mijn lichaam kennen. Er zijn vriendschappen voor het leven ontstaan en ik heb een doorzettingsvermogen ontwikkeld die me later goed van pas kwam tijdens mijn studies en carrière.”

We winnen veel met sport
Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor jong en oud. De NOC*NSF Nationale Sportweek inspireert zoveel mogelijk mensen om een leven lang te genieten van plezier van sport en bewegen. Tijdens de Sportweek hebben dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in Nederland hun deuren open. “Hoe mooi dat dit jaar meer Lelystadse sportclubs hun deuren open hebben gezet voor de inwoners van Lelystad. En hoe geweldig zou het zijn, als jonge Lelystedeling een sport en een sportclub hebben gevonden om in beweging te komen en te blijven. En van alles wat zij daar doen en leren er net zoveel baat bij hebben later, als ik”, aldus Wendy Knoppers tot slot.