Burger Support is voor velen in Lelystad en daarbuiten een vertrouwd gezicht op het gebied van dienstverlening in HR support, werving, selectie en aanstellen van geschikte kandidaten op verschillende posities in het bedrijfsleven. Burger Support gaat daarin net dat ene stapje verder. Ze onderscheiden zich in hun oprechte persoonlijke aanpak, kennis van zaken en onderhouden van de contacten. “Als je voor elkaar hebt gekozen, kies je er ook voor om voor elkaar te zorgen. Voor ons betekent dat we verder gaan dan alleen ons werk in Flevoland en ook maatschappelijk ons steentje willen bijdragen aan deze lokale gemeenschap”, aldus Marcel Burger.

Support aan beter welzijn
Sportclubs, goede doelen en vrijwilligersorganisaties met doelstellingen op het gebied van beter welzijn voor inwoners worden door Burger Support op verschillende wijze gesteund. Doneren van materialen, sponsoring en vrijwilligersfuncties bij organisaties zijn daar enkele voorbeelden van.

Het recent afgesloten partnership met Stichting Lelystad Vitaal waarmee zij specifiek de Sportspullenbank steunen, sluit hier helemaal bij aan. Burger Support ziet wat de kracht van sport en bewegen kan doen voor een beter welzijn van mensen. Marcel Burger vertelt: “Niet alleen het hebben van een fijne baan draagt bij aan een zorgeloze en duurzame toekomst maar ook sport en bewegen neemt daarbij een belangrijke plek in. Mensen die voldoende bewegen, voelen zich vitaler, hebben meer (werk)plezier, zijn productiever en ervaren meer (werk)geluk. Dat willen we niet alleen voor onze klanten, medewerkers en businesspartners, maar voor iedereen. Stichting Lelystad Vitaal steunt sport- en beweeginitiatieven voor alle inwoners in Lelystad met het accent op de meer kwetsbaren, en dat vind ik prachtig.”

Sportspullenbank
Na het overweldigende succes in de Nationale Sportweek van de Sportspullenmarkt voor inwoners met een krappe portemonnee worden er nu voorbereidingen getroffen voor een structurele voorziening om te faciliteren in sportspullen. De Sportspullenbank gaat hierin voorzien en is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met diverse Lelystadse partners en verenigingen om meer inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen. Ze doet dat door tweedehandssportkleding en -materialen in te zamelen en deze beschikbaar te stellen aan mensen die om wat voor reden niet in staat zijn om zelf spullen aan te schaffen om te kunnen sporten of bewegen. Jong en oud, voor bij de sportvereniging of gewoon voor het pleintje in de wijk. Bewegen kan overal en moet voor iedereen mogelijk zijn. Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen, vertelt:  “We zijn erg dankbaar voor alle mooie sportspullen die door inwoners worden gedoneerd maar de Sportspullenbank heeft uiteraard ook onkosten. Financiële ondersteuning van bedrijven via Stichting Lelystad Vitaal is dan ook zeer welkom. Erg blij dat Burger Support ons steunt!”

Foto: Marcel Burger (links), als trotse partner, en Angelina Schleper (rechts), accountmanager Stichting Lelystad Vitaal (eigen foto).