De komst van een actieve ontmoetingsplek in de buitenlucht voor jong en oud is weer een stap dichterbij gekomen. Wat begon als een initiatief van een groepje inwoners, wordt nu omarmd door verschillende organisaties. De ontmoetingsplek moet het Calisthenics Park Lelystad gaan heten.

Wat is Calisthenics?
In een Calisthenics park kunnen inwoners, jong en oud, oefeningen doen waarbij ze hun eigen lichaamsgewicht gebruiken. Het park is zodanig ingericht met toestellen dat je er van beginners tot meer geoefend niveau kan sporten en bewegen. Het doel van Calisthenics is een fit lichaam opbouwen, maar het is vooral ook leuk om samen te doen. Bijkomend voordeel van Calisthenics is dat het op een openbare plek is. Inwoners die het financieel zwaar hebben kunnen er dus ook terecht.  Olav Wilke, één van de initiatiefnemers vertelt: “Het moet een park worden waar iedereen plezier kan hebben. Een plek waar iedereen samen sportief kan groeien op eigen niveau, zowel op mentaal- als op fysiek gebied.”

Steun van MenzisFonds
Stichting Lelystad Vitaal gaat voor meer sport, bewegen en vitaliteit in Lelystad waarbij de effecten bijdragen aan sociaal maatschappelijke vraagstukken. Het realiseren van het Calisthenics Park sluit daar prachtig op aan. De stichting twijfelde dan ook geen moment toen de initiatiefnemers aanklopten voor hulp. De stichting adviseert en ondersteunt hen in het doen van aanvragen naar fondsen en subsidieverstrekkers. Eén van die aanvragen is met succes ingediend bij het MenzisFonds. De realisatie van het Calisthenics Park komt daarmee een stukje dichterbij. Hopelijk lukt het om komende periode de volledige financiering te realiseren, zodat inwoners begin 2022 genieten van hun nieuwe sport- en beweegplek.

Voor meer informatie over dit bewonersinitiatief ga je naar: https://www.facebook.com/LelyBarz