Slide One
Slide One
previous arrow
next arrow

Veelgestelde vragen

1. Wat is Stichting Lelystad Vitaal?
Stichting Lelystad Vitaal is een onafhankelijke, private stichting die geld werft voor projecten van Sportbedrijf Lelystad. Dit zijn waardevolle sport- en beweegprojecten die de vitaliteit van de inwoners van Lelystad verbeteren en waarvoor op dit moment geen of onvoldoende financiering is. We richten ons op het binden van bedrijven, fondsen en subsidieverstrekkers.

2. Wat is het doel van Stichting Lelystad Vitaal?
Ons doel is om zonder winstoogmerk geld te werven voor projecten van Sportbedrijf Lelystad. Deze projecten hebben sport, bewegen en/of een gezonde leefstijl als hoofdbestanddeel en dragen bewezen effectief bij aan de vitaliteit van de inwoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder uit naar kwetsbare inwoners, zoals mensen met een beperking, kinderen die in armoede leveren en ouderen.

3. Waarom deze rechtsvorm?
We hebben gemerkt dat subsidieverstrekkers, fondsen en bedrijven bereid zijn ons te steunen, maar dat de rechtsvorm van Sportbedrijf Lelystad (nv) hierbij een obstakel vormt. Liever werken deze partijen samen met een stichting; een onafhankelijke entiteit zonder winstoogmerk. Vandaar dat wij Stichting Lelystad Vitaal hebben opgericht.

4. Er zijn al zoveel initiatieven in Lelystad, waarom een aparte stichting? 
Ook wij willen verder bouwen aan een sterke stad met gezonde inwoners en daarvoor is extra geld nodig. Om aanspraak te kunnen maken op fondsen en subsidies hebben we een aparte stichting opgericht. Met Stichting Lelystad Vitaal kunnen we nu ook deze markt betreden en een grotere bijdrage leveren met effectieve sport- en beweegprojecten. Door krachten te bundelen in deze stichting en samen te werken met lokale organisaties en initiatieven bereiken wij meer. 

5. Hoe kan ik helpen? 
Draag je sport, bewegen en vitaliteit voor onze inwoners ook een warm hart toe? Word dan onze vriend, supporter of ambassadeur! Via Stichting Lelystad Vitaal zijn er verschillende lidmaatschappen mogelijk en ook directe financiering van concrete projecten. Neem contact op met onze accountmanager Angelina Schleper, e-mail: a.schleper@sportbedrijf.nl, telefoon: 06 12 89 62 93.