FKJ Notaris is sinds kort trotse partner van Stichting Lelystad Vitaal. Maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk onderwerp voor de Lelystadse onderneemster, die altijd net een beetje anders en meer probeert te geven dan een regulier notariskantoor.

Meer dan een notariskantoor
“Als notariskantoor zijn we erg betrokken bij onze omgeving. Aan de ene kant leveren we juridische diensten aan alle rechtzoekenden, of je nu gaat samenwonen of als ondernemer ondersteuning nodig hebt. Aan de andere kant is Lelystad voor ons meer dan werk alleen. We willen betrokken zijn bij onze cliënten én bij de maatschappij. Omdat we dit zo belangrijk vinden, past een aansluiting bij Stichting Lelystad Vitaal hier prima bij. Via de projecten en activiteiten die door Stichting Lelystad Vitaal worden ondersteund, kunnen wij aan het grotere geheel bijdragen en dus echt verschil maken. Door onze krachten als ondernemers te bundelen kunnen we meer betekenen”, vertelt directeur Fenneke Koster-Joenje.

Meer sport en bewegen
“De bijdrage van onze partners wordt besteed aan het mogelijk maken van meer sport- en beweegprojecten, die bijdragen aan sociaal maatschappelijke vraagstukken, zoals eenzaamheid, overgewicht of sociale uitsluiting. Maar ook bestaande projecten kunnen we met support vanuit het bedrijfsleven meer ondersteuning geven”, aldus Angelina Schleper, accountmanager van Stichting Lelystad Vitaal.

Winst voor ons allemaal
Dat investeren in sport en bewegen loont, blijkt uit onderzoek dat afgelopen jaar in Lelystad gedaan is. De maatschappelijke opbrengsten van sport en bewegen zijn 2,46 keer hoger dan de investeringen die worden gedaan. Kortom, elke euro die geïnvesteerd wordt in sport en bewegen levert € 2,46 aan waarde op voor de Lelystadse samenleving. “Een mooie legitimering om te investeren in een vitaal Lelystad. We profiteren er immers allemaal van. Het is winst voor onze inwoners, bedrijven, sportverenigingen en de gemeente. En dit is het moment om in actie te komen, want de maatregelen om het virus in te dammen hebben een ongekende impact op het sportieve hart en op de vitaliteit van de inwoners van Lelystad. Sluit daarom aan bij Stichting Lelystad Vitaal en bouw met ons mee aan een sterke stad met vitale inwoners”, vertelt Angelina Schleper tot slot.

Foto: Angelina Schleper (links) met Fenneke Koster-Joenje (rechts), als  trotse partner van Stichting Lelystad Vitaal (eigen foto)