Op woensdag 9 juni 2021 was de eerste editie van de Nationale buitensport- en speeldag met meer dan 1200 kinderen en jongeren druk bezocht. Bij de verenigingen, op lokale sportveldjes en op scholen hebben zij meegedaan aan verschillende activiteiten, waaronder voetbal, roeien, judo, tennis, energizers en speelactiviteiten. De activiteiten werden aangeboden door De La Fuente Electronic Academy, Kids Soccer Skills School, Judovereniging IJsselmeer, Roeivereniging Pontos, LTVL en Frank van Deventer, buurtsportcoach bij Sportbedrijf Lelystad.

Lof voor de organisatie
Het was het eerste sport- en beweegfeest na een lange periode met coronamaatregelen. Ook tijdens de dag golden er nog bepaalde restricties, maar door creativiteit en flexibiliteit van de samenwerkende partners kon dit evenement doorgaan. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen: “Het was geen eenvoudige klus om in coronatijd een evenement te organiseren. Door met elkaar te denken in mogelijkheden over wat wel kan stond er een verrassend tof programma en  is de uitkomst is naar wens verlopen. Daar zijn alle betrokkenen heel blij mee.”

Verspreiding ballen
De Nationale buitensport- en speeldag was ook het startmoment voor de aftelling naar de NOC*NSF Nationale Sportweek. Iedere 10 dagen tot aan de start van NOC*NSF Nationale Sportweek op vrijdag 17 september 2021 worden ballen verspreid op pleintjes en sportveldjes door heel Lelystad. Als kinderen de bal vinden, mogen ze de bal houden en kunnen ze een leuke prijs winnen. Hierdoor wordt ook na de Nationale buitensport- en speeldag samen bewegen gestimuleerd!

Corona Steunpakket & gemeente Lelystad
Stichting Lelystad Vitaal is één van de organisaties die een bijdrage heeft ontvangen uit het steunpakket Corona en Sport in Flevoland. De uitvoering ervan ligt in handen van Sportservice Flevoland. Daarnaast heeft de gemeente Lelystad ook een subsidie voor dit evenement verstrekt.