De Nationale Sportweek is ook dit jaar een fantastische sport- en beweegweek in Lelystad geweest. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september hebben veel inwoners kennisgemaakt met sport en bewegen in de stad en ontdekt wat sport met hen doet. Door financiële steun van het Postcode Loterij Buurtfonds en gemeente Lelystad heeft Sportbedrijf Lelystad deze editie meer kunnen organiseren om alle inwoners de kans te geven sportief mee te doen.

Inwoners van alle leeftijden konden kennismaken met verschillende sporten, zoals voetbal, trampolinespringen, wedstrijdzwemmen, hockey, yoga, fitness en basketbal. Nieuw dit jaar was ook de voorlichting aan ouderen over valpreventie.

Door meedoen een sport vinden
‘Sport doet iets met je’ was dit jaar het thema van de Nationale Sportweek. Samen sporten en bewegen geeft plezier, verbindt en draagt bij aan een goede gezondheid. Marion is een van de deelnemers die dit heeft ervaren tijdens een les Dru Yoga. “Als gevolg van de Covid-19-maatregelen volgde ik alleen nog thuis yogales via Zoom. Wat was het fijn om nu weer met een groepje bij elkaar te komen en wat een goede ontspannen sfeer! Ik besefte me dat het precies een jaar geleden was dat ik met Dru Yoga ben begonnen tijdens de Nationale Sportweek 2019. Ik tennis al jaren vrij intensief, maar voor in de winter vind ik dit een heel fijne sportieve activiteit. Bovendien ervaar ik dat ik door Dru Yoga mentaal sterker wordt en de drukte van mijn werk als wijkverpleegkundige beter kan loslaten.”

Lelystad drinkt water

Naast een vol programma sport- en beweegactiviteiten stond tijdens de Nationale Sportweek ook de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ centraal. Verschillende basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad deden mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming en het gedrag van kinderen. Wethouder Jack Schoone blikt tevreden terug op de campagne: “Sport maakt dorstig en water is de beste dorstlesser. Ik ben er dan ook trots op dat veel partijen in onze stad samenwerken aan een gezonde leefstijl en een gezonde buurt.”

 Samen staan we sterker
Door financiële steun van het Postcode Loterij Buurtfonds en gemeente Lelystad kon er tijdens deze editie van de Nationale Sportweek meer georganiseerd worden om alle inwoners de kans te geven sportief mee te doen. Supermarktketen Lidl steunde de opening door het geven van fruit aan alle deelnemende basisscholen. Ook Sportpaleis Almere sloot aan met een waardebon t.w.v. € 200,- voor schoenen, kleding of sportmaterialen.

Speciale dank gaat uit naar alle sport- en beweegambassadeurs en de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet om de verschillende activiteiten te organiseren en te begeleiden. Door samen te werken hebben we veel mensen in beweging gekregen!