Fonds Sluyterman van Loo heeft via Stichting Lelystad Vitaal een financiële bijdrage verstrekt om het sport- en beweegprogramma voor bewoners van de zorglocaties in Lelystad verder uit te breiden. Deze activiteit is tijdens de ‘intelligente lockdown’ voor de kwetsbare ouderen van de Hanzeborg van start gegaan om hen een hart onder de riem te steken. Met bijdrage van fonds Sluyterman van Loo is het nu mogelijk om aan de wens van alle zorglocaties van Lelystad te voldoen.

Uitvoering door Sportbedrijf Lelystad
De uitvoering van het sport- en beweegprogramma is in handen van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met een aantal partners, waaronder Woonzorg Flevoland. Het beweegprogramma is ingezet naar aanleiding van de maatregelen omtrent COVID-19 (het coronavirus) waardoor bewoners van verzorgingstehuizen weinig tot geen bezoek meer mochten ontvangen. Samen bewegen, zij het op afstand (zelfs door de trainer buiten) en met inachtneming van de richtlijnen vanuit het RIVM, geeft hen het gevoel van betrokkenheid en waardering. Daardoor voorkomen en verminderen we eenzaamheid. Bekijk hier het nieuwsitem bij Omroep Flevoland over de sport- en beweegles voor ouderen.

Het sport- en beweegprogramma
Naast het aanbieden van sport- en beweeglessen op locatie door een ervaren trainer is er ook een beweegposter met oefeningen aangeboden. De oefeningen kunnen gemakkelijk zowel staand als zittend door de doelgroep in hun kamer worden uitgevoerd met als doel dat de beweegvaardigheden niet (nog ) verder afnemen. Dit tevens ter voorkoming van valongelukken en het risico te verlagen op (chronische) ziektes. Bovendien kunnen we met het project Sport & Bewegen voor bewoners op zorglocaties bijdragen in het voorkomen en doorbreken van eenzaamheid.  Deelnemers van de Hanzeborg geven aan echt naar de lessen uit te kijken en de waardering is hoog. Kortom, juist in deze bijzondere tijd zijn specifieke projecten en acties hard nodig om onze stad vitaal te houden en zorg te dragen voor een samenleving waaraan iedereen kan meedoen!

Stichting Lelystad Vitaal en Fonds Sluyterman van Loo
Stichting Lelystad Vitaal is een onafhankelijke stichting die financiële middelen werft via fondsen, subsidies en betrokken ondernemers. Dit met als doel projecten financieel te steunen die de vitaliteit van onze inwoners verbeteren met name zij die een extra zetje nodig hebben. Fonds Sluyterman van Loo heeft via Stichting Lelystad Vitaal een financiële bijdrage verstrekt voor de uitvoering van het sport- en beweegprogramma voor de zorglocaties in Lelystad.

Meer informatie over dit project?
Neem dan contact op met Patrick Boelhouwer, buurtsportcoach Sportbedrijf Lelystad, via e-mail: p.boelhouwer@sportbedrijf.nl.